Değerli Arkadaşlarım,

Spor Hekimliği Dergisi (Turkish Journal of Sports Medicine) 1966 yılında Türkiye Spor Hekimleri Derneği’nin yayın organı olarak doğmuştur. Dünyadaki örnekleri içinde ilkler arasında yer alan dergimiz bu güne dek kesintisiz olarak yayımlanmış ve 51. yılında online dergi olarak dünyaya açılmıştır.

Spor Hekimliği Dergisi spor hekimliği ve spor bilimleri alanlarındaki temel ve klinik çalışmaları yayımlar. Bu amaçla, özgün çalışma, derleme, olgu sunumu, teknik notlar, uzman görüşleri, bilimsel mektuplar, editöre mektuplar ve eğitim yazılarını, kongre ve diğer bilimsel toplantılarda sunulan bildirileri değerlendirmek üzere kabul eder.

Bilimsel araştırmaları, eğitim çalışmalarını ve ilgili alanlardaki bilgi paylaşımı süreçlerini yaygınlaştırma çabalarına destek olmayı, uygulamalı tıbbın hemen her alanında fiziksel aktivitenin önleyici ve tedavi edici olarak kullanılmasını sağlamayı amaçlar.

Uluslararası, çift-kör hakemlik sistemine göre çalışan bir dergidir. Türkçe ve İngilizce yazılmış makaleleri yayımlar.

Dergimizin Amaç ve Kapsamı ile Yazarlara Bilgi ve Makale Gönderme sistemini görmek için Spor Hekimliği Dergisi web sitesini ziyaret ediniz.

Spor Hekimliği Dergisi EBSCHOhost SPORTDiscus, TR dizin (TÜBİTAK ULAKBİM), DOAJ (Directory of Open Access Journals), Index Copernicus, Google Scholar ve Türkiye Atıf Dizini indekslerinde yer almaktadır.

Saygılarımla,
Editör,
Dr. Bülent Ülkar